DÜZCE / MERKEZ - Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesi

May

Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak 7 Mayis -13 Mayis 2022 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti' nin başkenti Prag' da The Vaclav Hollar College and the Secondary School of Fine Art' a Erasmus + Projeleri Öğrenci Grup hareketliliği , Öğrenme programı kapsamında ve Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen etkinliklerimizi hedef kazanımlarımızla;    Çevre, iklim ve sürdürülebilirlik konularında daha fazla bilgi edinerek,   Daha sürdürülebilir olması için alışkanlıklarımızda değişimlere giderek,   Toplumlardaki çeşitliliği dil ve kültürel anlamda daha iyi anlayarak,   Ayrımcılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı çalışma konusunda daha kararlı bir şekilde,   Avrupa, Avrupa Birliği ve Avrupa değerleri hakkında daha fazla şey öğrenerek,   Dijital teknolojiyi uygulamanın yeni ve faydalı yolları hakkında farkındalığımızı arttırarak ve tamamlayarak ülkemize döndük.

Mrt

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Fatih Özdemir editörlüğünde, öğrencilerimiz tarafından yayımlanan okul dergimiz Frapan Dergi'nin son sayısını İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Şube Müdürlerimize takdim ettik. Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tamer Kırbaç'a destek ve övgülerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ekm

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç ile Okul Müdürümüz Mehmet Dişçi tarafından imzalanan protokol vesilesiyle sosyal-bilimsel alanda işbirliği yapılacak ve eğitim faaliyetleri düzenlenecektir.

Ekm

Kodlama haftası kapsamında codeweek.edu sistemine eklediğimiz Kodlama saati ve Kodla büyü etkinliğimize kodlama haftası boyunca hazırlanan 9.sınıf ve 10.sınıf öğrencilerimiz çalışmalarını bugün "kodlama saatinde" sergiledi. Ayrıca kodla büyü sertifikaları da 40 sahnelik eğitimi tamamlayan 10. Sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Ekm

Fizik öğretmenimiz Ahmet Alparslan KADIOĞLU tarafındn 9. Sınıf Öğrencilerine  TÜBİTAK ,TEKNOFEST , BİLİM OLİMPİYATLARI tanıtımı yapıldı.

Ekm

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Avrupa Birliği Erasmus+ Projeleri Akreditasyon" onayı almasıyla okulumuz TURGUT ÖZAL ANADOLU LİSESİ de akredite olmuştur. 2021-1-TR01-KA121-SCH-000008398 kodlu "Okul Eğitimi- Öğrenci Hareketliliği" kapsamında okulumuz Polonya'nın Poznan şehrine bağlı Swarzedz kasabasında giderek IL LICEUM OGÓLNOKSZTALCĄCE W SWARZĘDZU isimli okul ile 03-07 Ekim 2022 tarihleri arasında proje ortaklığı yapmıştır.    Bu kapsamda okulumuz ingilizce öğretmeni Şener ATEŞ ve projeye dahil olan öğrencilerimiz edindikleri tecrübeleri ve kazanımları okulumuz öğrencileri ile Erasmus+ (13-14-15 Ekim) günleri kapsamında paylaşmaktadır.

ParagrErasmus+ Nedir?

Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsaya0n Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Programının 2021-2027 yılları için tüm Avrupa'daki bütçesi 28,4 Milyar Avro'dur. Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temel olarak 3 Ana Eylem (Key Action, KA) ve 1 Özel Eylem altında toplanmaktadır.

2021-1-TR01-KA121-SCH-000008398 kodlu "Okul EğitimiÖğrenci Hareketliliği" kapsamında okulumuz Polonya'nın Poznan şehrine bağlı Swarzedz kasabasında giderek ILLICEUM OGÓLNOKSZTALCĄCE W SWARZĘDZU isimli okul ile 03-07 Ekim 2022 tarihleri arasında proje ortaklığı yapmıştır.

Bu proje kapsamında IL LICEUM OGÓLNOKSZTALCĄCE W SWARZĘDZU ile gerçekleştirdiğimiz hedeflerimiz şunlardır.

• Proje etkinlikleriyle yeni tanıştığımız paydaşlarımız ile iletişim becerilerimizi geliştirme imkanı bulduk.

• İletişimde ortak dil olarak İngilizceyi kullanarak dil becerilerimizi ve yeterliliklerimizi arttırdık.

• Katıldığımız günlük gezilerle ev sahibi ülkeyi, şehri ve okulu daha iyi tanıma ve gözlemleme imkanı bulduk.

• Farklı kültürlere sahip iki grubun ortak etkinlikleriyle yeni bir kültürü tanıma ve kültürümüzü tanıtma imkanı bulduk.

• Internet bağımlılığı ve çevreye duyarlılık gibi konularda ortak bakış açısı geliştirmek için farkındalığımızı arttırıcı etkinlikler yaptık.

Katılmış olduğumuz bu projede her konuda bizlere destek olan IL LICEUM OGÓLNOKSZTALCĄCE W SWARZĘDZU okulu çalışanları ve öğrencilerine, projemizin yürütülmesinde görev sorumluluklarını büyük bir istek ve özveriyle yerine getiren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Bizler için edindirdiği tecrübe ve anılarla dolu bir projeyi geride bırakmanın mutluluğunu ve yeni dostalarımızdan ayrılmanın verdiği burukluğu aynı anda yaşıyoruz. Darısı yeni projelerimize...

Mrt

ÖĞRENCİLERİMİZ DÜZCE AFAD PERSONELİNİN YAPTIĞI SUNUMDAN SONRA YANGIN,DEPREM,İKAZ ALARM VE TAHLİYE TATBİKATLARINI GERÇEKLEŞTİRDİLER.TATBİKATLARDA BİZE YARDIMCI OLAN AFAD PERSONELİNE VE DÜZCE İTFAİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.